Kiwi rezy

28.05.2014 19:30

Suroviny

  • Cesto:
  •  4 ks  sneh z bielkov
  •  4 ks žĺtky
  •  200 g cukor práškový
  •  1 dl mlieko
  •  1 dl olej
  •  200 g múka hladká
  •  1 ks prášok do pečiva
  • Krém:
  •  250 ml šľahačka
  •  500 ml kyslá smotana
  •  2 PL cukor práškový
  •  1 bal. cukor vanilínový
  • Poleva:
  •  500 ml kiwi sirup
  •  2 bal. Zlatý klas
  •  500 ml voda
  •  3 PL cukor kryšrál
  •  5-6 ks kiwi

60 minút príprava        10 minút na 180 °C
Postup prípravy receptu

1

Z bielkov ušľaháme sneh, žĺtky s cukrom vymiešame do penista, pridáme striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej s mliekom. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný veľký a vysoký plech. Pečieme pri teplote 180°C asi 10-15 minút.


 

2

Poleva: Z vody, sirupu, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Miesto sirupu a vody môžeme použiť 1 liter kiwi džusu.


 

3

Krém: šľahačku vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu zmiešanú s cukrom a vanilkovým cukrom. Natrieme na vychladnutý piškótový plát a naň poukladáme kolieska kiwi a dáme do chladničky stuhnúť.


 

Na vychladnutý koláč opatrne lejeme polevu, najskôr lyžicou lejeme polevu na kiwi a necháme ju samovoľne roztekať po povrchu. Keby sme liali prudko želatínová poleva by sa premiešala s bielym krémom. Dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc.


         

Základná škola Matice slovenskej 13, Prešov, školský rok 2017/2018