Jarný recept - Jarný zapekanec

11.04.2014 18:19

Potrebujeme: vajcia, šampiňóny, brokolicu, čerstvú jarnú zeleninu - mrkvu, reďkovky, špenát, jarnú cibuľku, tvrdý údený syr, kyslú smotanu, čerstvé bylinky - pažitku, bazalku.

Brokolicu uvaríme v slanej vode. Mladú cibuľku pokrájame nadrobno a opražíme na rozohriatom oleji. K cibuľke pridáme čerstvú zeleninu pokrájanú nadrobno a špenát pothraný na kúsky. Šampiňóny pokrájame na drobné kúsky a pridáme na panvicu. Všetko dochutíme soľou, mletou červenou paprikou, zmesou korenia s čiernym korením. Uvarenú brokolicu nakrájame na drobné ružičky a pridáme do zmesi. Všetko premiešame a chvíľu opražíme. Zapekaciu nádobu vymastíme olejom a celú čerstvú zeleninu ochutíme soľou. Do pohára rozbijeme vajcia, prilejeme smotanu, pridáme čerstvé bylinky a premiešame. Vajcia so smotanou a bylinkami vylejeme na zmes. Nakoniec postrúhame tvrdý syr a pokryjeme ním povrch zeleninovej zmesi. Dáme do rúry zapiecť. Jarný zapekanec podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.

Základná škola Matice slovenskej 13, Prešov, školský rok 2017/2018