Sabinovský šalát

28.05.2014 19:09

Sabinovský šalát

 
 

Suroviny:

  • 1 Sabinovská hrudka zeleninová
  • Sabinovská hrudka pikantná
  • paprika rôznej farby
  • čerstvá uhorka
  • olivy
  • ľadový šalát alebo rucola
  • soľ
  • korenie
  • sušené bylinky a / alebo už hotové šalátové korenie
  • olivový olej


Postup :

Sabinovské hrudky nakrájame na úhľadné kocky, dáme do väčšej misky. Umyté papriky a uhorku nakrájame na dlhšie pásiky. Šalát nakrájame na rovnaké kúsky ako papriky a pridáme ho k hrudkám spolu s paprikou a uhorkou. Keď používame rucolu, už ju NEKRÁJAME. Pridáme olivy, soľ a korenie. Nakoniec to celé prelejeme olivovým olejom. Premiešame a necháme aspoň 30 minút odležať. Sabinovské hrudky dajú šalátu výbornú chuť.

Výborne chutí s celozrnným pečivom.

Dobrú chuť! 

 

 

Základná škola Matice slovenskej 13, Prešov, školský rok 2017/2018